Безкоштовне протезування при втраті кінцівки в Україні


Поділитися:

Безкоштовне протезування при втраті кінцівки

Держава здійснює заходи, спрямовані на створення людям, які залишилися без кінцівок, умов для інтеграції у суспільство та забезпечує їх на законодавчому рівні безкоштовними протезно-ортопедичними виробами. Вони допомагають відновити втрачені функції рук або ніг, а також повернути людину до повноцінного життя.

Хто має право на безкоштовне протезування в Україні?

Безкоштовне протезування кінцівок у Львові

Згідно Постанови Кабінету Міністрів №321 від 05.04.2012р., безкоштовно забезпечуються технічними й ортопедичними засобами:

  • Інваліди;
  • діти-інваліди;
  • окремі категорії громадян з числа ветеранів;
  • військовослужбовці, які приймали безпосередню участь в АТО;
  • особи, які проживали у зоні бойових дій.

Зазначені вище категорії осіб забезпечуються технічними реабілітаційними засобами без права продажу,передачі або дарування їх іншим людям протягом строку, на який вони видаються.

Процес оформлення на протезування при втраті кінцівки

державна програма протезування суглобів

Процедура отримання ортопедичних виробів в Україні за бюджетні кошти включає наступні етапи:

  1. Звернення до виробника протезноортопедичних виробів за консультацією і призначенням рекомендованого засобу. Таку послугу можна отримати в компанії з виготовлення протезів 'Орто-Крок'.
  2. Оформлення в лікувальному закладі за місцем проживання направлення на придбання ортопедичних виробів, згідно державної програми протезування суглобів.
  3. Звернення в Управління соціального захисту населення за місцем прописки чи проживання, для встановлення групи інвалідності та розробки індивідуальної програми розвитку (ІПР).
  4. Звернення до виробника за наданням послуги з виготовлення протезних виробів.

Щоб отримати безкоштовні протези, потрібно подати відповідний пакет документів:

  • ксерокопію паспорту (для дітей до 14 років – свідоцтва про народження);
  • копію довідки МСЕК;
  • оригінал направлення зі служби УСЗН;
  • ксерокопію ІПР для дорослих (для дітей, що потребують протез – копію ЛКК).

Держава здійснює безкоштовне забезпечення протезно ортопедичними виробами і технічними реабілітаційними засобами лише вітчизняного виробництва.

Протези на нижні кінцівки: різновиди

У групу виробів для протезування входять:

  • протези стегна - в залежності від ступеня активності користувача можуть підбиратися різні варіанти;
  • протези гомілки - підлаштовуються під зміни об'єму кукси, роблячи ходьбу максимально безпечною;
  • протези стоп - складаються з куксо-приймальної гільзи, несучого модуля, стопи і елементів кріплення, які страхують протез при всиханні кукси;
  • спеціальні протези для купання;
  • модульні протези гомілки та стегна із силіконовою вкладкою для кращого закріплення.

Хороший і якісний протез - це виріб, який зроблено у відповідності з фізіологічними й анатомічними особливостями людини, а також оптимально відповідає рівню його рухової активності й роду діяльності.

Як домогтися безкоштовного протезування кінцівок

безкоштовне протезування суглобів для інвалідів

Підприємство 'Орто-Крок' здійснює безкоштовне забезпечення протезно ортопедичними виробами дорослих та дітей з інвалідністю, а також окремих категорій громадян, які втратили нижні кінцівки. Вироби виготовляються індивідуально і відповідають сучасним технічним вимогам. У виробництві використовуються високоякісні європейські матеріали, комплектуючі та півфабрикати, які сертифіковані і мають відповідні гігієнічні показники. Підприємство також виготовляє різні ортопедичні вироби - ортези, фіксатор на гомілковостопний суглоб і коліно та ін. Отримати консультацію спеціаліста і оформити заявку протезування нижніх кінцівок можна на нашому офіційному сайті https://ortokrok.com/.