Що таке тутор і лангета


Поділитися:

Тутор

Безліч людей випадково плутають такі поняття, як бандаж, тутор, наколінник, ортез, лангета. Вони мають одне призначення, та є між ними і відмінності. Спробуємо розібратися у цьому питанні, адже від правильності підбору фіксаторів залежить швидкість та ефективність лікування пошкоджених суглобів, кінцівок.

Перед придбанням варто врахувати складність анатомічної будови колінного суглоба, багатоваріантність травм і хвороб, які підстерігають цю частину людського тіла. Зауважимо, що при одному захворюванні на різних етапах його розвитку може знадобитися не один фіксатор на гомілковостопний суглоб, коліно, а декілька їх варіантів.

Що таке тутор?

Шину достатньо високої жорсткості, яка є своєрідною альтернативою гіпсовому лонгету, прийнято називати тутором. Його основне призначення - перешкоджання згинанню-розгинанню колінного суглоба. Використання цього ортопедичного виробу в Україні показано при:

  • гострих травмах коліна;
  • загостренні хронічних хвороб;
  • гострих запальних процесах у колінній чашечці.

Його носіння дозволяє максимально зняти навантаження та встановити оптимальне фізіологічно правильне положення нижньої кінцівки, її суглобів для більш швидкого загоювання ран. Зазначимо, що його часто плутають з іншим жорстким ортопедичним виробом, який утримує бокові відділи суглобу. Такий фіксатор коліна - это и есть ортоз.

Що таке лангета?

Лангета

Медичну самостійно застигаючу пов’язку із гіпсу, вкриту звичайним бинтом, називають лангетом. Її накладають у таких випадках:

  • перелом нижньої кінцівки;
  • забиття;
  • розтягнення м’язів та сухожилля;
  • захворювання опорно-рухової системи.

Її ключове призначення - фіксація та утримування в певному положенні пошкодженої кінцівки для мінімізації больових відчуттів та швидкого, вдалого відновлення. Варто зазначити, що лангета не заважає санітарній обробці травмованої ділянки кінцівки.

Де придбати вироби?

Якісні фіксатори для нижніх та верхніх кінцівок, бандажі, ортопедичне взуття можна придбати на нашому сайті. Багаторічний досвід, використання сучасного обладнання та новітніх технологій дозволяють нам забезпечувати окремі категорії населення безкоштовними технічними реабілітаційними засобами. Щоб у нас замовити протез і ортез ноги, достатньо зателефонувати по представленому на сайті контактному номеру телефону.