Як правильно вибрати ортопедичні устілки і взуття від плоскостопості


Поділитися:

ортопедичне взуття

Викривлення ніг та інші деформації можуть бути викликані багатьма факторами - це спадкова схильність, вроджені захворювання, носіння взуття на підборах або плоскій підошві та інші чинники. Допомогти впоратись з такими захворюваннями в дитинстві та зупинити їх прогрес у дорослого дозволять ортопедичні устілки, а також спеціальне взуття. Стандартні варіанти можливо придбати в ортопедичному салоні. Для людей, у яких хвороба перейшла на серйозну стадію, лікарі призначають індивідуальне виготовлення виробів, замовити таку послугу можна у підприємства "Орто-Крок".

ортопедичне взуття

Основні різновиди та чому так необхідні ортопедичні устілки

Головне завдання ортопедичних виробів - дія на викривлені або невірно сформовані частини стоп. Взуття від плоскостопості, спеціальні супінатори та пелоти дозволять підняти звід стопи.

В ситуації, коли плоскостопість у дитини діагностовано у ранньому віці, за рахунок устілок можна провести поступове коригування. Вони дозволяють зупинити майбутню деформацію, запинити погіршення стану тканин - кісткової та хрящової. Якщо вироби підібрати правильним чином, то вже до завершення росту, поки сформуються стопи, плоскостопість можливо вилікувати. Крім того, існують супінатори, які відновлюють правильну форму ноги - направляють ріст кісток та тканин в необхідну сторону.

Існує декілька різновидів устілок:

  1. Профілактичні - необхідні для людей, котрі люблять модельне взуття, туфлі на пласкій підошві, ті, що перенесли оперативні втручання, травми на нижніх кінцівках. Вкладиші, які підтримують звід стопи, виробляються зі спінених матеріалів, тому вони зручні для будь-якого пацієнта.
  2. Коригувальні - призначаються людям, у котрих вже встановлений діагноз з будь-яким типом плоскостопості. В таких моделях є жорсткий (вироблений з пластика) супінатор або напівжорсткий каркас. Їх можна назвати найбільш ефективними моделями, а їх використання в дитинстві зменшує час лікування.
  3. Діабетичні - моделі с напівжорстким каркасом, а матеріал, який прилягає до стопи, виготовлений з амортизуючого спіненого пенополіетилену.
  4. Дитячі - в них передбачено заглиблення, підтримка звідів (частіше повздовжніх). База супінатора напівжорстка (зроблена з вулканічного латексу) або еластична.

Навіть в тому разі, коли одна нога коротше другої, допоможуть правильні устілки або ж ортопедичне взуття. Необхідно тільки попередньо проконсультуватись з лікарем, який правильно встановить діагноз та допоможе підібрати підходящу модель.

Як правильно обрати супінатори?

При плоскостопості різного виду підійде різноманітне ортопедичне взуття, устілки, півустулки, вкладиші-пелоти:

  1. вироби для лікування поперечної плоскостопості мають пелот – спеціальна подушечка для пальців;
  2. людям з повздовжньою плоскостопістю треба обирати моделі з супінатором, який підтримує м’язи і вироби, піднімаючі звід стопи;
  3. для пацієнтів, чия хвороба зайшла занадто далеко, звичайного супінатора буде недостатньо - необхідні індивідуально вироблені товари, які виробляються під кожного клієнта, враховуючи будь-який недолік стопи;
  4. для пацієнтів з вальгусною деформацією також потрібні вироби на замовлення або в крайньому разі - варіанти напівустілок з жорсткими супінаторами и пелотами, які дозволять зменшити навантаження з поперечного відділу та великого пальця.

Замовити устілки та ортопедичне взуття можливо у компанії "Орто-Крок", окрім цих товарів також підприємство може виготовити ортез на ногу та пропонує безкоштовні протези для інвалідів. Всі деталі можливо дізнатись на сайті ortokrok.com.